Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 25 de maig del 2013

CLAFOUTÍ DE CIRERES - Individual

Foto treta de Google
Si vols saber què és un "clafoutí" clica aquí

INGREDIENTS:
  • 300 gr de cireres sense pinyol
  • 50 gr de sucre
  • 300 ml de llet
  • 3 ous
  • 60 gr de sucre
  • 25 gr de farina
  • 1 polsim de sal
  • 1 polsim de vainilla (de la que volgueu però que no domini gaire el gust)  
  • Sucre en pols  

Estri per treure els pinyols
ELABORACIÓ:
Primer de tot tallarem les cireres per la meitat i les posarem en un bol amb els 50 gr de sucre. Ho deixarem aproximadament 30 minuts.
Agafarem la resta d'ingredient i els posarem en el got del turmix i ho triturarem amb cura que no agafi aire.
En motlles individuals aptes per anar al forn abocarem la barreja deixant 1 cm per omplir i repartir les cireres cap per avall.
Coure els "clafoutís" durant 20 minuts al forn a 160 graus.
Servir a gust i empolvorades amb sucre.

NOTA:  A mí personalment m'agraden els "clafoutís" freds en canvi a França, que és d'on provenen, se'ls mengen entre tebis i calents.
També dir que si no es treuen els pinyols les cireres queden més gustoses. En aquests cas els he tret per si us fa malícia trobar entrebancs a l'hora de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada