Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 21 de maig del 2013

CONILL AMB AMETLLES

INGREDIENTS:
  • 1 Conill tallat en 6 o 8 trossos
  • 1 Ceba grossa
  • 1 Pot petit de tomàquet fregit
  • 1 Got de vi blanc
  • 1 Fulla de llorer
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
 PICADA:
  • 100 gr d'ametlles torrades
  • 3 grans d'all
RACIONS:  3 normals 4 justetes

ELABORACIÓ:

Salpebrar el conill i fregir-lo amb oli en una cassola a foc viu.
En una paella, sofregir la ceba picada i quan ja estigui rossa, afegir-hi 2 cullerades ben plenes de tomàquet i el llorer.
Tirar el sofregit a la cassola on tenim el conill, remenar bé i remullar amb el got de vi blanc.
Deixar coure un parell de minuts a foc viu i després afegir a la cassola un got d'aigua bona o bé brou suau.
Deixar coure a foc lent uns 30 minuts, fins que estigui tou.
Aprofitar per fer la picada i deixatar-la amb una mica del suc de la cassola (o aigua si fos escàs)
Afegir-la uns 10 minuts abans d'acabar la cocció.

NOTA: Com guarnició hi va molt bé unes patates fregides a daus que s'afegiran a la cassola un moment abans de treure-la del foc.          
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada