- 1 Kg de faves pelades
- 2 Cebes tendres
- 4 alls tendres
- 6-8 fulles de menta fresca
- 100-150 gr de butifarra negra
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
- Rajolí d'anís (opcional)
RACIONS: 4
ELABORACIÓ:
En una olla posar un raig d'oli d'oliva, afegir les cebes tallades fines i els alls tendres. Deixar-ho coure a foc lent fins que quedi transparent.
Afegir les faves, salpebrar i tapar. Als 5 minuts afegir les fulles de menta i el rajolí d'anís, tornar a tapar i coure a foc mínim 5 minuts més.
Incorporar la botifarra tallada a rodanxes grans, sacsejar l'olla i deixar coure uns minuts.
Si les faves són tendres estaran llestes de seguida.
TRUC: Com feien les nostres àvies, posarem aigua en un plat soper i l'utilitzarem per tapar l'olla. Les faves aniran agafant la humitat i no s'assecaran. Això és ofegar.
NOTES: Tot i que no he posat com a ingredient l'aigua, sempre se'n pot afegir si veiem que les faves tenen intenció d'agafar-se a l'olla.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada