Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 1 de maig del 2014

FAVES OFEGADES

INGREDIENTS:
  • 1 Kg de faves pelades
  • 2 Cebes tendres
  • 4 alls tendres
  • 6-8 fulles de menta fresca
  • 100-150 gr de butifarra negra
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre
  • Rajolí d'anís (opcional)

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

En una olla posar un raig d'oli d'oliva, afegir les cebes tallades fines i els alls tendres. Deixar-ho coure a foc lent fins que quedi transparent.
Afegir les faves, salpebrar i tapar. Als 5 minuts afegir les fulles de menta i el rajolí d'anís, tornar a tapar i coure a foc mínim 5 minuts més.
Incorporar la botifarra tallada a rodanxes grans, sacsejar l'olla i deixar coure uns minuts.
Si les faves són tendres estaran llestes de seguida.

TRUC: Com feien les nostres àvies, posarem aigua en un plat soper i l'utilitzarem per tapar l'olla. Les faves aniran agafant la humitat i no s'assecaran. Això és ofegar.

NOTES:  Tot i que no he posat com a ingredient l'aigua, sempre se'n pot afegir si veiem que les faves tenen intenció d'agafar-se a l'olla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada