Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 23 d’abril del 2014

BASTONETS DE XOCOLATA

INGREDIENTS:
  • 200 gr de xocolata fondant postres
OPCIONS DE FARCIMENT:
  • Pell de taronja o de llimona ratllada
  • Festucs, ametlles, avellanes, pipes de gira-sol
  • Sal Maldon
  • Bacon molt torrat i trencat petitet
ELABORACIÓ:

Desfer la xocolata al "Bany Maria" o bé al micro-ones i amb una màniga pastissera o bé amb el Decopen de Lékué que a mí em va fantàstic.

Omplir el motlle posant primer l'ingredient triat i al damunt la xocolata i donar uns copets al motlle per evitar bombolles d'air. Deixar refredar unes 8h. Si es té pressa pot posar-se a la nevera tenint en compte que la xocolata perd sabor.

Si es tria l'opció de la Sal Maldon, el procés és al revés. Primer s'omple el motlle de xocolata, es donen els copets per l'aire i finalment es claven els cristallets de la sal. Si ho fem al revés amb l'escalfor es derretiria la sal i ens quedaria una xocolata salada sense cap gràcia.

L'opció del bacon és més atrevida. El bacon s'ha de tallar molt prim i torrar fins que estigui bé sec. Aquests bastonets es serveixen d'aperitiu.

Boníssims amb un cafè i un regalet ideal si els posem en una bossa de cel·lofana amb un llacet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada