Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 4 d’agost del 2014

TOMÀQUET AMB BURRATA

INGREDIENTS:

  • 1 Tomàquet Ligúria *
  • Burrata (per saber més clica aquí)
  • Sal
  • Orenga o Alfàbrega
  • Oli d'oliva verge extra



RACIONS: 1 - 2 en funció de la mida del tomàquet

ELABORACIÓ:

Rentar el tomàquet i tallar-lo en forma d'acordió en compte de que no se separi del tot.
Salar entre talls.
Tallar a rodanxes, com es pugui, la Burrata. Jo ho faig dins d'un plat per poder recollir després la nata. Posar un tros sòlid entremig de cada tall de tomàquet i repartir entre tots la nata que hagi pogut deixar anar.
Depèn de l'opció triada: 
Si és alfàbrega, posar una única fulla tendra en cada tall, si és orenga un polsim.
Regar amb un bon raig d'oli.
Servir que no estigui excesivament fred de la nevera.

NOTA:  Es pot fer perfectament amb Mozzarella de búfala.

* A moltes botigues l'anomenen Cor de Bou. Qüestió de màrqueting  :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada