Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 11 d’agost del 2014

CONILL AMB CARGOLS

INGREDIENTS:
  • 1 Conill i mig tallat grosset
  • 1 Kg de cargols
  • 1 Ceba grossa de Figueres
  • 2 Grans d'all
  • 3 Tomàquets madurs
  • Farigola
  • Llorer
  • 1 Caiena
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 Got de brou o mitja pastilla de caldo concentrat
  • Aigua
  • 1 Gotet de vi ranci o conyac

Picada:

  • 10 ametlles torrades
  • 10 avellanes torrades
  • 10 pinyons
  • 1 torradeta industrial o una llesca de pa fregit

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Preparar la cassola de fang amb un bon raig d'oli d'oliva. Mentre s'escalfa, salpebrar el conill i enfarinar-lo. Daurar-lo bé per tots els costat i reservar.
Tallar la ceba a juliana i afegir-la a la cassola. Quan estigui transparent, afegir l'all tallat a làmines.
Ratllar els tomàquets i incorporar-los quan la ceba sigui una mica rossa. Salar en compte i afegir el pebre vermell.
Al cap d'un 10 minuts afegir el gotet de vi ranci o de conyac i la caiena. Deixar coure-ho tot uns 15 minuts vigilant que no es quedi sec.
Ara és el moment d'afegir el conill i remenar bé. Coure 15 minuts.
Abocar el got de brou (calent) i acabar de cobrir amb aigua (calenta). Si heu triat l'opció pastilla, desfer-la ara.
Incorporar els cargols, remenar perquè agafin tots els gustos.
Tapar la cassola i deixar coure a poc foc durant uns 30 minuts, remenant de tant en tant i vigilant que no s'agafi.
Si queda eixut, afegir una mica d'aigua o brou.
Incorporar la picada deixatada amb suc de la cassola i deixar coure uns 10 minuts més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada