Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 5 de maig del 2015

COCA DE CARBASSÓ AMB GORGONZOLA I NOUS


INGREDIENTS:


  • 1 Làmina de pasta de full fresca
  • 120gr de formatge Gorgonzola
  • 1 carbassó
  • Nous trossejades
  • 1 ou petit
  • Oli d'oliva verge, sal i pebre

RACIONS: 2-3-4 *

ELABORACIÓ:

Al ser una preparació molt curta, començarem preescalfant el forn a 200 ºC.

Rentarem ben net el carbassó, no es pela, i el tallarem a làmines primetes. Ens farà falta un ganivet esmolat o bé una mandolina.

Folrarem la safata amb paper especial per a forn i hi extendrem la làmina de pasta de full.


Amb un ganivet que no talli gaire o bé amb el que s'usa per untar la mantega a les torrades, farem un marc a la pasta de full d'1,5 cm aproximadament i després amb una forquilla, punxarem una mica tota la làmina per evitar que s'infli al coure's.




Ara és el moment d'extendre el formatge Gorgonzola, a sobre hi posarem les làmines de carbassó que amanirem amb un rajolinet d'oli, pebre recient molta i una mica de sal (jo no n'hi poso perquè ja en tinc prou amb la del formage).

El marc que hem fet, el pintarem amb l'ou batut.


Enfornar durant 20 minuts justets, dependrà del forn de cadascú.

Passat el temps, treiem la safata i hi afegim les nous ben repartides per tota la coca.

NOTA:

Aquesta recepta és polivalent. Tant ens pot servir per un sopar com per un aperitu. Les racions les decidiu vosaltres.
Una bona opció és "regar" la coca amb un rajolinet de mel només treure-la de forn. Li dona un gust especial boníssim.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada