Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 25 de març del 2015

MACARRONS AMB CARXOFES I ALLS TENDRES

INGREDIENTS:

  • 250 g Macarrons
  • 4-5 Carxofes
  • 6-8 Xampinyons
  • 1 Manat d'alls tendres
  • 2 Cullerades de tomàquet sofregit
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva

RACIONS: 2-3

ELABORACIÓ:

Bullir els macarrons seguint les instruccions del fabricant.

Netejar les carxofes deixant només els cors. Si es fa amb antelació serà convenient posar-les amb aigua i un bon raig de suc de llimona o directament llimona a trossos per que no es tornin negres.

Pelar els alls tendres i si són gruixudets, tallar-los per la meitat i deixar-los tan llargs com agradin.

En un wok o paella amb un raig d'oli d'oliva, coure els alls tendres, les carxofes laminades, els xampinyons a trosets i salpebrar a gust. Remenar continuament ja que ens interessa que quedi cuit però "al dente".

Quan ja estigui fet, incorporar dues cullerades de tomàquet fregit (cassolà o en conserva), remenar i tancar el foc.

Ja només queda escórrer els macarrons i triar en quin recipint ajuntar-ho tot. Deixar coure uns minuts remenant i serviri immediantament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada