Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 12 de setembre del 2015

PIT DE POLLASTRE AMB SALSA DE PORROS (recepta ràpida)


INGREDIENTS:


  • 4 Pits de pollastre desossats
  • Mig pebrot vermell
  • 1 Pebrot verd
  • 1 Porro gros o dos de mitjans
  • 1 Pastilla de concentrat de pollastre
  • Oli d'oliva verge
  • Sal i pebre
  • Aigua
ACOMPANYAMENT:
  • Patates a la papillotte


RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

En primer lloc rentar i tallar a trossets les hortalisses.

En una cassola amb un raig d'oli, daurar els pits de pollastre salpebrats sense que quedin gaire cuits per dins.

Afegir les hortalisses i deixar-les coure una mica amb el pollastre. 

Posar aigua a bullir i desfer-hi la pastilla de caldo concentrat. Cobrir justet el pollastre, tapar la cassola i deixar coure uns 20 minuts.

Començar a preparar l'acompanyament. Pelar i rentar 4 patatates, trossejar-les, salpebrar-les, regar-les amb una miqueta d'aigua i "tancar-les" a la papillotera. Cuinar-les al microones durant 3 minuts a màxima potència, reposar-les 1 minut, sacsejar-les i tornar-les a coure uns 3 minuts més.

Retirar els pits de pollastre de la cassola, abocar el suc en el got de la batedora i batre-ho fins que quedi una salsa fina. Tornar-ho tot a la cassola, deixar coure uns 5 minuts tot junt i servir inmediatament.

NOTA:

He triat d'acompanyament les patates fetes a la papillotte perquè queden molt suaus, estalvien sucar molt de pa i per sortir una mica del tìpic arròs bullit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada