Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 3 d’octubre del 2015

AMANIDA "MESCLUM" AMB SALMÓ FUMAT


INGREDIENTS:


  • Bossa preparada de "Mesclum" o fet a casa (clica aquí)
  • Formatge fresc
  • Formatge curat (al gust)
  • Pebrot vermell
  • Pebrot verd
  • Tomàquet d'amanir o cirerols
  • Olives negres d'Aragó
  • Salmó fumat laminat
  • Reducció de vinagre Pedro Ximénez o Mòdena
  • Oliva d'Oliva verge extra
  • Sal Maldon

ELABORACIÓ:

Aquí no hi ha cap secret, només muntar les hortalisses, tallar el tomàquet a una mida còmoda, els formatges a dauets, els pebrots a tiretes primes i distribuïr les olives pel plat.

Amanir amb la reducció de vinagre triat, posar unes llesques de salmò fumat i regar l'amanida amb un bon raig d'oli.

Si us agrada notar la sal, un moment abans de servir, unes escames de sal Maldon li van molt bé tot i que s'ha de procurar que no caiguin a sobre del salmó.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada