Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 19 de juliol del 2016

POLLASTRE AL FORN AMB LLIMONA I OLIVES

INGREDIENTS:

  • 1 Pollastre tallat a octaus
  • Mig got de brou de pollastre o verdures
  • 1 Raig de vi blanc aromàtic
  • 2 Grans d'all
  • 3-4 Branques de farigola
  • Un grapat d'olives verdes trencades
  • 1 Llimona
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
Pendent foto
RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Preescalfar el forn a 210 graus.
Salpebrar el pollastre i en una paella o cassola que pugui anar al forn (ens estalviarem estris), posar-hi un raig d'oli i segellar-lo per tots els costats durant uns 5 minuts. Ha de quedar daurat però no cuit.
Un vol fet, afegir el brou i el vi. 
Laminar els alls i repartir els trossets per damunt del pollastre igual que la farigola i les olives.
Posar a sobre de cada tros de pollastre un tallet de llimona (no gaire gran perquè no domini el gust)
Deixar-ho coure tot junt durant 5 minuts.
Amb el que hem trigat a fet tot això, ja tindrem el forn calent i podem posar-hi la cassola.
Ho deixarem entre 15-20 minuts.

NOTA: Si es vol potenciar més el gust de la llimona una bona opció és, un vol tret el pollastre del forn, ratllar per sobre la pell d'una llimona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada