Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 31 de maig del 2016

FLAM NO FLAM LIGHT

Voltant per la xarxa vaig trobar aquests "flam no flam" ja retocat per vàries persones. Ara he fet la meva versió i he de dir que no està gens malament.


INGREDIENTS:
  • 1 Pot de 500 gr de pinya al natural
  • 1 got de llet evaporada desnatada
  • 1 sobre de gelatina en pols, sabor pinya
  • Caramel liquid

RACIONS:  6-8

ELABORACIÓ:

En una olleta posar el suc del pot de pinya a escalfar. Quan estigui ben calent, sense bullir, afegir el sobre de gelatina, remenar fins que estigui tot ben integrat i retirar l'olleta del foc.

Triturar la pinya i afegir-la a l'olla on tenim el suc juntament amb la llet evaporada.

Tornar a triturar-ho tot durant un parell de minuts o fins que es vegi una barreja ben homogènia.

Afegir el caramel en una flamera o en potets individuals  i abocar-hi la barreja.

Deixar-ho a la nevera un mínim de 5h



NOTA:  Els he fet en potets individuals i el resultat ha estat fantàstic.
No he trobat gelatina de pinya, a Castelldefels només en tenen de maduixa i de llimona. He optat per posar-la neutra.
Al no ser unes postres dolces, podeu fer servir la pinya en almívar que agradarà més a llaminers i criatures.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada