Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 28 de novembre del 2016

MOSSETS DE CANYELLA

INGREDIENTS:

  • 225 g de mantega
  • 140 g de sucre fi
  • 2 ous grans o 3 de mitjans
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 400 g de farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1 polsim de sal
COBERTURA
  • 1 cullerada de sucre glaç
  • 1 cullerada de canyella
RACIONS:  40-60 peces 

ELABORACIÓ:

En primer lloc la mantega ha de tenir textura pomada per poder-la barrejar còmodament.

Posar-la en un bol gran amb el sucre i barrejar-ho bé amb una espàtula o cullera de fusta (jo no he fet cas de la recepta original i ho he fet amb la batedora de varilles a poca velocitat).

A continuació, incorporar els ous  lleugerament batuts i l'extracte de vainilla. Tornar a batre o barrejar amb la cullera.

Tamissar la farina amb el bicarbonat i un polsim de sal. Batre-ho o barrejar fins que no quedi cap grum.

Disposar de paper film per abocar-hi la barrejar i fer un rul·lo o una bola (el que us sigui mé còmode i deixar-ho a la nevera un mínim de 60 minuts.

Preescalfar el forn a 190 graus i folrar la safata gran  folrada de paper de forn

Per la cobertura cal un plat pla amb una cullerada sopera de canyella i una de sucre glaç ben barrejat tot.

Treure el rul·lo de la nevera i fer boletes, arrebossar-les amb la canyella i disposar-les a la safata sense que es toquin.

Enfornar-les 10-12 minuts o fins que estiguin daurades. Un cop tretes del forn, deixar-les reposar de 5 a 10 minuts a la safata i després col·locarles en jna reixeta fins que estiguin completament fredes.


NOTES:



Queden boníssimes si a la massa hi afegiu panses de corinto i/o festucs trossejats




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada