INGREDIENTS:
- 225 g de mantega
- 140 g de sucre fi
- 2 ous grans o 3 de mitjans
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 400 g de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 polsim de sal
COBERTURA
- 1 cullerada de sucre glaç
- 1 cullerada de canyella
RACIONS: 40-60 peces
ELABORACIÓ:
En primer lloc la mantega ha de tenir textura pomada per poder-la barrejar còmodament.
Posar-la en un bol gran amb el sucre i barrejar-ho bé amb una espàtula o cullera de fusta (jo no he fet cas de la recepta original i ho he fet amb la batedora de varilles a poca velocitat).
A continuació, incorporar els ous lleugerament batuts i l'extracte de vainilla. Tornar a batre o barrejar amb la cullera.
Tamissar la farina amb el bicarbonat i un polsim de sal. Batre-ho o barrejar fins que no quedi cap grum.
Disposar de paper film per abocar-hi la barrejar i fer un rul·lo o una bola (el que us sigui mé còmode i deixar-ho a la nevera un mínim de 60 minuts.
Preescalfar el forn a 190 graus i folrar la safata gran folrada de paper de forn
Per la cobertura cal un plat pla amb una cullerada sopera de canyella i una de sucre glaç ben barrejat tot.
Treure el rul·lo de la nevera i fer boletes, arrebossar-les amb la canyella i disposar-les a la safata sense que es toquin.
Enfornar-les 10-12 minuts o fins que estiguin daurades. Un cop tretes del forn, deixar-les reposar de 5 a 10 minuts a la safata i després col·locarles en jna reixeta fins que estiguin completament fredes.
NOTES:
Queden boníssimes si a la massa hi afegiu panses de corinto i/o festucs trossejats
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada