Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 8 de desembre del 2016

ARRÒS A LA CASSOLA

Aquesta recepta és treta de www.cuinacatalana.cat tot i que la versiono cada cop que la faig

INGREDIENTS:

  • 400 g d'arròs
  • Mig conill tallat a trossos
  • 200 g de costella de porc tallada petita
  • 100 g de pèsols
  • 2 cebes trinxades
  • 2 grans d'all picats
  • 2 tomàquets madurs ratllats
  • 250 cc d'aigua bullent (normalment més)
  • Oli i sal
Pendent foto
PICADA:
  • 1 Gra d'all
  • Uns brins de safrà
  • Julivert
RACIONS:   4

ELABORACIÓ:

En una cassola amb oli, fregir els trossos de conill i de costella de porc fins que estiguin ben daurats i retirar-los.
En el mateix oli fer un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet a foc lent.
Quan el sofregit estigui ben fosc, reincorporar-hi els trossos de carn i remenar.
Afegir l'arròs i barrejar amb el sofregit remenant un parell de minuts i tirar-hi l'aigua bullent.
Al cap d'un moment afer-hi els pèsols i la picada deixatada amb una mica de caldo de la cocció.
Deixar-ho bullir 15 minuts aproximadament.
Si a mig coure es queda sense aigua, afegir-n'hi, sempre bullent.

NOTA: Al sofregit s'hi pot afegir prebrot verd o vermell. Altres verdures com: mongeta tendra, carxofes, etc. S'hi pot afegir pollastre o substituir el conill. També en lloc de fer l'arròs amb aigua, es pot fer amb brou de verdures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada