Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 19 de maig del 2024

CREMA D'ESPINACS

 INGREDIENTS:

  • 3-4 manats d'espinacs frescos
  • 3 patates mitjanes
  • 1 ceba
  • 1 cullerada de mantega
  • 200 ml de llet evaporada o crema de llet
  • 1 litre de brou de pollastre
  • oli d'oliva, sal i pebre

RACIONS:  4 completes


PROCEDIMENT:

  1. En primer lloc rentar bé rentar els espinacs ja que és fàcil que tinguin terra i pelar les patates i la ceba.
  2. En una cassola fonda posar la mantega i un rajolí d'oli d'oliva verge extra i sofregir una mica la ceba i la patata tallada petita. Deixar coure remenant uns minuts.
  3. A continuación abocar-hi els espinacs i tapar la cassola.
  4. Quan veiem que els espinacs redueixen el volum, és el moment d'afegir-hi el brou de pollastre. Si no en teniu de fet, sempre tenim la solució amb els brous envasats.
  5. Deixar coure uns 30 minuts o fins que veieu que la patata és ben tova.
  6. Triturar ben fi i és el moment de la llet evaporada que l'incorporarem remenant amb una cullera o pala.
  7. Passar pel colador xinès o el més fi que tingueu. Els espinacs són més bons.
  8. Sal i pebre al gust.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada