Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 1 de maig del 2024

CREMA DE BRÒQUIL / COLIFLOR


 INGREDIENTS:

  • 1 Bròquil o coliflor
  • 2 Pomes
  • 2 cebes
  • 1 litre de brou de verdures
  • 1 cullerada de café de Curri vermell picant *
  • Sal i oli d'oliva verge extra

RACIONS:    4-5 completes


PREPARACIÓ:
  1. Tallar el bròquil a branquetes petites, rentar i reservar.
  2. Tallar la ceba a trossets o juliana
  3. En una olla amb un raig d'oli sofregir durant uns 7 minuts la ceba a foc lent.
  4. Mentrestant pelar i tallar la poma i incorporar-la a l'olla.
  5. A continuació afegir el bròquil i remenar tots els ingredients.
  6. Passats uns 5 minuts ja es pot posar el brou. En el meu cas ha estat un de supermercat baix en sal.
  7. Deixar coure fins que els 3 ingredientes siguin tous **
  8. Triturar i, si cal, afegir brou o aigua mineral fins que estigui al gust personal.
  9. La culleradeta de curri i remenar amb espàtula.
  10. Rectificar de sal i servir amb un petit polsim de curri.

NOTES:      *        El curri del que us agradi i sinó es canvia per un polsim de pebre blanc.
                    **      En aquest cas he utilitzat l'olla ràpida, pel temps i per que no evapori el brou.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada