Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 12 de maig del 2013

AMANIDA DE BACALLÀ I TARONJA

INGREDIENTS:
  • 300 gr de bacallà desalat i sense espines
  • Mig pebrot verd
  • Mig pebrot vermell
  • 1 ceba tendre o si no és temps una de dolça
  • Una taronja grossa
  • Olives negres, verdes, arbequines... (les que us agradin)
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Vinagre de Mòdena
RACIONS:  2

ELABORACIÓ:
Escorrem molt bé el bacallà i l'esqueixem o tallem a trossets.
Tallem la taronja a mitjos grills procurant deixar-la neta de fils blancs.
Piquem la resta d'ingredients ben menuts i ho amanim amb el vinagre i l'oli. A l'hora de tirar la sal ho farem tenint en compte que el bacallà ja en té.
Barregem i servim

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada