Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 16 de maig del 2013

GASPATXO - GAZPACHO

Imatge treta de Google
INGREDIENTS:
  • 2 cogombres grossos
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 grans d'all
  • 100 cc d'aigua bona
  • 4 talls de pernil serrà de la categoria que pugui cadascú
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre
  • 1 polsim de sal

ELABORACIÓ:

Primer de tot rentarem els pebrots i pelarem la ceba, els alls i els cogombres.
Ho trossejarem tot i ho posarem en un recipient on poguem triturar còmodament juntament amb l'aigua a l'efecte de que ens costi menys.
Un cop estigui ben triturar ho passarem pel colador xinès amb l'ajut de la mà de morter o un cullerot. Anirem pressionant.
Un vol colat, afegirem la sal i el vinagre i ho anirem provant fins trobar el punt ideal a cada paladar.
Afegirem aigua freda per allargar-lo i el posarem a la nevera.
Un moment abans de servir, agafem les llenques de pernil i les posem a la safata del forn fins que quedin cruixents. També podem fer-ho en una paella.
Un vol fet, prepararem unes copes o plats on abocarem el "gazpacho" i decorarem amb el pernil i un rajolí d'oli.

NOTA:  Si voleu una altra recepta i a més a més molt ben il·lustrada, cliqueu aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada