Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 22 de desembre del 2013

ENTRELLUÇ DE PA AMB TOMÀQUET *

Abans d'enfornar
* Primer de tot dir-vos que el nom d'aquesta recepta no és meu. El vaig veure passejant  per la xarxa i em va cridar l'atenció.
La recepta és fantàstica per fàcil, bona, sana i... diferent :)

INGREDIENTS:

  • 8 Filets de peix blanc sense cap espina (en aquest cas lluç)
  • 4 Llesques de pa de pagès de la mida dels filets
  • 4 Patates
  • Tomàquets madurs tipus pera
  • Grans d'all
  • Llorer
  • Farigola, romaní
  • Oli verge d'oliva,sal i pebre.

RACIONS:   4

ELABORACIÓ:

Primer de tot retem les patates i les posem a bullir amb pell. Quan estiguin cuites les deixarem refredar una mica, les pelarem i les tallarem a rodanxes.

A continuació i dins de la mateixa safata que utilizarem per anar al forn, ratllarem els tomàquets tipus pera i els amanirem amb oli d'oliva, sal i pebre.

Agafarem les llesques de pa i treurem la crosta i les sucarem ben xopes de tomàquet ratllat fins que ens quedi la safata pràcticament seca i les reservem un moment fora de la safata.

Col·loquem les rodanxes de patata a la safata fen un llit i les amanirem amb oli d'oliva, sal, pebre i unes fulles de llorer.

Agafem 4 filets de lluç (o el peix que hagiu triat) i el posem damunt les patates i el llorer per la banda sense pell (si és que en té), el salpebrem i li posem un polsim de romaní i farigola. Els taparem amb les llesques de pa amb tomàquet i damunt afegim els altres 4 filets de peix seguint el procés anterior.

Preparem una paella petita amb una mica d'oli i fregirem 3 o 4 grans d'all a rodanxes fins que ens quedi daurat-marronós sense cremar.

Un vol fet, repartirem l'oli i els trosets d'all per damunt dels filets de peix.

Ara ja només queda enfornar i ho farem durant 15-20 minuts a 180 graus.

NOTA:  Dins de la cuina catalana (i a casa dels meus pares) és un clàssic el pa amb tomàquet amb lluç a la planxa o enfarinat i fregit.
Aquesta proposta és una mica "el món al revés" i modernitza el clàssic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada