Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 8 de gener del 2014

MAGDALENES DE FORMATGE DE CABRA I TOMÀQUET

INGREDIENTS:

  • 125 gr d'ou (aprox 3)
  • 100 gr de sucre
  • 60 ml de llet
  • 220 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 210 gr de farina fluixa
  • 5 gr d'impulsor (llevat)
  • 5 gr de sal
- - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - -
  • Formatge de cabra (rulo)
  • Tomàquets pera

RACIONS:  12 magdalenes

ELABORACIÓ:

En un bol gran:

Batre els ous amb el "minipimer" a màxima potència.
Reduir la velocitat i afegir la llet.
Incorporar l'oli i batre-ho a poc a poc.

A part,  barrejar la farina amb l'impulsor (llevat) i afegir-ho tamisat al batut. S'ha de batre a velocitat lenta.

Quan ja tinguem la massa homogènia, augmentar la velocitat del "minipimer" i batre-ho durant 2 o 3 minuts.

Tapar la massa amb un drap de cuina i deixar-la reposar a la nevera mínim 1 hora. Es pot deixar fins l'endemà.

Quan anem a coure:

Preescalfar el forn a 250 graus. 

Amb un batedor manual, remenar enèrgicament la massa reposada.

Omplir els motlles de magdalenes fins la meitat i posar a sobre una rodanxa primeta de formatge de cabra i a sobre una rodanxa primeta de tomàquet pera i, finalment, acabar d'omplir els motlles amb més massa de magdalenes.

Abaixar el forn a 210 graus i coure-les durant 14-16 minuts.

Quan les magdalenes estiguin fredes i a punt per servir les amanim amb orenga i un rajolinet d'oli d'oliva verge extra.


NOTA:  Aquestes magdalenes sorprenen agradablement tothom.
Per acabar d'arrodonir el plat, es poden servir acompanyades d'una rodanxa de formatge de cabra gratinat.
Els ingredients serveixen de base per qualsevol magdalena dolça o salada. Només caldrà posar imaginació al farcir-la.

Si voleu optar per una "coca" només caldrà que l'acabeu repetint a sobre de tot el farciment. Serà més fàcil el repartiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada