- 10-12 Calçots per persona
Per 1 litre de salsa "urbana":
- 200 g d'ametlles torrades
- 4 grans d'all
- 1 branqueta de julivert fresc (les fulles)
- 1 cullerada de vinagre
- 1 polsim de sal
- 1 culleradeta de pebre vermell dolç
- 250 cc d'oli d'oliva verge extra
- 500 gr de tomàquet fregit (llauna de molt bona qualitat)

ELABORACIÓ:

Preescalfar el forn a 250 graus
Folrar la safata del forn amb paper d'alumini o vegetal ja que embruten bastant.
Disposar els calçots a la graella de forn sense que es toquin entre ells. No necessiten ni sal ni oli.
Deixar-los coure uns 10-15 minuts, treure'ls i embolicar-los amb paper de diari per mantenir-los calents i també s'acabaran de coure.
Salsa: Triturar-ho tot i servir
NOTA: Els calçots estan cuits quan comencen a deixar anar suc a la safata del forn.
Les ametlles les trituro soles amb la picadora i després les incorporo a la resta d'ingredients.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada