Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 17 de febrer del 2014

CALÇOTADA URBANITA

INGREDIENTS:

  • 10-12 Calçots per persona

Per 1 litre de salsa "urbana":
  • 200 g d'ametlles torrades
  • 4 grans d'all
  • 1 branqueta de julivert fresc (les fulles)
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1 polsim de sal
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 250 cc d'oli d'oliva verge extra
  • 500 gr de tomàquet fregit (llauna de molt bona qualitat)

ELABORACIÓ:

Calçots:Tallar "els bigotis" dels calçots, rentar-los ben nets i pelar-los una mica. Tallar la part més dura del tronc.
Preescalfar el forn a 250 graus 
Folrar la safata del forn amb paper d'alumini o vegetal ja que embruten bastant.
Disposar els calçots a la graella de forn sense que es toquin entre ells. No necessiten ni sal ni oli.
Deixar-los coure uns 10-15 minuts, treure'ls i embolicar-los amb paper de diari per mantenir-los calents i també s'acabaran de coure.

Salsa: Triturar-ho tot i servir

NOTA: Els calçots estan cuits quan comencen a deixar anar suc a la safata del forn.
Les ametlles les trituro soles amb la picadora i després les incorporo a la resta d'ingredients.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada