Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 8 de gener del 2014

POPETS AMB CEBA

INGREDIENTS:

  • 1 Kg de Popets
  • 2 Cebes grosses
  • 1 Got de vi blanc sec
  • Oli, sal i pebre
RACIONS:  2-3

ELABORACIÓ:

Pops: 
Rentar ben nets els popets i escòrre'ls.
En una paella amb oli ben calent i a foc viu, coure els pops fins que s'hagin "begut" tota l'aigua que deixin anar.
Quan veiem que es va reduint el líquit, salpebrar i afegir mig got de vi i seguir cuinant fins que estiguin "secs".
Reservar.

Ceba:
Tallar la ceba a juliana i en una paella o cassola, sofregir-la a foc mínim fins que quedi rossa. Salpebrem i quan veiem que gairebé està feta li afegim el mig got de vi que ens queda. La deixem coure fins que s'evapori l'alcohol.

Un vol tinguem els dos ingredients llestos, només caldrà triar un dels dos recipients per juntar-los.

Es deixa coure uns 5 minuts tot junt i llest per sevir.

NOTA: Una companya m'ha recomanat que provi de fer-los amb mig got de vermut en lloc d'un got de vi blanc.

A tenir en compte que els pops minven molt i omplen poc, per tant 1 Kg no és una gran quantitat.

Hi ha peixetaries (per exemple Caprabo) que venen els popets ja nets els quals només caldrar esvandir. No tenen el mateix gust que els bruts però estan força bé





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada