- 1 Albergínia per persona
- Tomàquet de branca
- Formatge (el que us agradi que fongui bé)
- Ceba dolça
- Sucre
- Sal i oli d'oliva
Primer talleu les albergínies, amb un ganivet esmolat i sense pressa, longitudinalment i amb cura de que no se separin els tall.
Un cop tallades, saleu-les abundament i reserveu-les mínim 30 minuts.
Tallar els tomàquets a rodanxes primetes i salar a gust.
Tallar el formatge també primet o, si heu comprat formatge de barra, mig quadrat.
Si han passat els 30 minuts. Renteu les albergínies a fi de que treguin l'excés de sal i l'aigua amargant que hauran deixat anar.
Ara, entre cada làmina, posar una rodanxa de tomàquet i una llesqueta de formatge. A la següent làmina ho farem al revés, primer el formatge i després el tomàquet. Reomplir les làmines amb la ceba intentant que quedi cap endins ja que en el forn podria cremar-se.
Col·loqueu-les en una safata de manera que quedin espaiades entre sí ja que s'obren i necessien més espai.
Posem el forn a 180 graus (no cal preescalfar-lo), introduiu la safata i coure uns 30 minuts. Passat aquest temps, comprovar si estan cuites. Si cal coure-les més, abaixar la temperatura a 130 graus i deixar el forn que cogui només de la part de baix durant uns 15 minuts més.
Servir inmediatament.
NOTA: Jo he fet servir un formatge manxec curat i és molt gustós però no ha fós prou.
No he posat sal a les albergínies i potser se'n troba a faltar. Com que el formatge ja és salat i els tomàquets i la ceba ja en porten, he pensat que no cal menjar tanta sal.
Si algú vol el plat més contundent sempre es poden cobrir les albergínies de formage ratllat i gratinar-les.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada