Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 16 d’octubre del 2014

AMANIDA DE COLIFLOR AMB TARONJA

INGREDIENTS:

  • 1 Coliflor petita
  • 1 Taronja
  • 1 Gra d'all
  • 4 Cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 2 Cullerades de vinagre
  • 2 Cullerades de suc de taronja
  • Sal i pebre

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Tallar la coliflor en branques més aviat petites rebutjant els troncs més durs. Rentar bé "les flors" amb aigua ben freda i coure dins d'una olla, tapada, amb poca aigua i una mica de sal. Quan la tapa de l'olla cremi, abaixar el foc a mínim i deixar bullir aproximadament 10 minuts.
Quan creiem que ja està cuita "al dente", passar la coliflor per aigua freda i escórrer-la del tot.

Pelar molt bé la taronja treient-li totes les pelletes blanques, tallar-la a trossos i barrejar-los amb la coliflor en la safata de servir.

En un morter xafar un gra d'all amb una mica de sal. Un vol fet, afegir l'oli, el vinagre, el suc de taronja i el pebre. Barrejar-ho bé i amanir la coliflor amb taronja.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada