Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 24 d’octubre del 2014

CIGRONS AMB XORIÇO

INGREDIENTS:
Foto provisional

  • 800 gr de cigrons cuits
  • 200 gr de xoriço 
  • 1 Ceba de Figueres grossa
  • 2 Grans d'all
  • Oli d'oliva verge extra (aprox. 4 cullerades)
  • 1 pebrot escalivat o 2 pebrots "morrons" de llauna
  • 1 cullaradeta d'orenga
  • Sal i pebre

RACIONS: 4

ELABORACIÓ:

Si utilitzeu els cigrons de pot, passar-los per aigua a fi de que treguin el liquit gelatinós que els conserva i escórre'ls.

Tallar la ceba a trossets petits i l'all picadet. El xoriço a rodanxes primetes. Coure-ho tot en una cassola tapada i a foc lent fins que la ceba estigui tendra (pocs minuts).

Afegir els cigrons, el pebrot tallat a tires, l'orenga, la sal i el pebre. Remenar-ho bé i mantenir-ho tapat uns 10 minuts.

Servir de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada