Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 1 de novembre del 2014

GUATLLES A LA CASSOLA

INGREDIENTS:

  • 8 Guatlles
  • 1 Ceba de Figueres
  • 24 Cebes perla (aprox) - optatives
  • 1 Gotet de vi blanc sec
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Polsim de farigola
  • 1 Polsim de canyella
  • Nou moscada
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Netejar les guatlles, socarrimar-les i tallar-les per la meitat.

En una cassola i amb un raig d'oli ofegar la ceba de Figueres picada durant uns 5 minuts.

Amanir les guatlles amb la sal, pebre i nou moscada. Enfarinar-les i incorporar-les a la cassola i deixar enrossir una mica.

En aquest moment afegir a la cassola , si es vol,  les cebes perla.

Afegir el gotet de vi, el llorer i la farigola.

Tapar i coure a foc lent durant uns 30 minuts aproximadament..

Treure les guatlles, les cebetes, triturar la salsa i servir.


NOTA:  Si amb el suc de la cocció  veiem que s'agafa la cassola, afegir una mica d'aigua o brou vigilant que no que no quedi aigualit, tot i que es podrà arreglar amb una mica de Maizena deixatada amb aigua freda o brou.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada