Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 1 de desembre del 2014

POLLASTRE DE TARDOR

Foto orientativa treta de Google
INGREDIENTS:

  • 1 Pollastre
  • 3 Moniatos petits
  • 3 Porros
  • 2 Taronges
  • 1 Llimona
  • 3 Pomes Golden
  • 100 gr de Prunes amb pinyol
  • 25 gr de Pinyons
  • 50 gr de Panses
  • 1 Copeta de conyac
  • Sal i pebre
RACIONS: 4

ELABORACIÓ:

Demaneu que us tallin el pollastre a quarts o a octaus (com us agradi més) i poseu-lo a la safata d'anar al forn.
Afegir els moniatos pelats i tallats a trossos com farieu si fossin patates i les pomes tallades a "grills" netes de cor i llavors.
Fer suc de la taronja i la llimona i regar el pollastre.
Salpebrar a gust i afegir la copeta de conyac.
Ja es pot posar al forn, que el tindrem a 200 graus, fins que estigui ben ros.
Un càlcul habitual és el d'una hora per quilogram de pollastre.
A mitja cocció li donarem la volta.

NOTA: Si no és temps de moniatos podeu canviar-ho per patates. Si heu decidit que el pollastre el tallareu a octaus, segurament amb menys temps el tindreu llest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada