Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 22 de desembre del 2014

ALBERGÍNIES MARINADES

INGREDIENTS:

  • 2 Albergínies mitjanes
  • 2 Grans d'all
  • 1 Caiena o 1 bitxo
  • 1 Cullerada sopera de tàperes
  • 1 Branqueta de menta fresca
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre
RACIONS:  2-3

ELABORACIÓ:

Rentar les albergínies i tallar-les a rodanxes sense sobrepassar els 5 mm. Posar-les en una escurridor amb força sal per què suin i deixin anar l'aigua i deixar-les mínim 30 minuts.

Mentre "suen" les albergínies, preparar l'amaniment en un got o bol. Tan si fem servir una caiena com si és un bitxo, obrir-lo per treure les llavors a no ser que us agradi molt el picant i fer-lo a bocinets.

Picar petitets el dos grans d'all i la cullerada de tàperes i salpebrar a gust (compte amb el pebre que ja hem posat el bitxo)

Omplir mig got amb l'oli d'oliva.

Ara és el moment d'esbandir les albergínies, assecar-les i coure-les a la planxa.

Posar-les en un Tupper  i amanir-les capa per capa


 Tapar el recipien i deixar-les a la nevera un mínim de dues hores tot i que com més temps millor.

Ideals com entrant o guarnició de plats.

NOTA:  Jo no he posat sal i tampoc pebre. La sal per què intento estalviar-me-la una mica i el pebre per què amb el coent de la caiena o bitxo en tinc de sobres. Si no teniu a mà la menta no passa res tot i que li aporta un gust especial.

Cap comentari: