Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 14 de desembre del 2014

MUSCLOS A L'ESTIL DE BRUSSEL·LES

INGREDIENTS:

  • 2 Kg de musclos
  • 3 Patates
  • 1 Branca d'api
  • 1 Ceba tendra
  • 1 Cullerada de mantega
  • 1 Copa de vi blanc sec
  • 150 ml de llet evaporada
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal, pebre i julivert
RACIONS: 2

ELABORACIÓ:

Fondre la mantega en una cassola amb unes gotetes d'oli. Picar a daus petits l'api i la ceba tendra i afegir-la a la cassola. Deixar ofegar breument i afegir un polsim de pebre.

Abocar-hi el vi blanc i deixar-ho reduir. Incorporar la llet evaporada i remenar.


Rentar els musclos de manera que quedin nets de barbes i petxines que tinguin enganxades. Posar-los a la cassola, tapar i deixar que es coguin durant uns 5 minuts, perquè s'obrin.

Pelar les patates, tallar-les a bastons i fregir-les amb molt d'oli calnt a la paella o a la fregidora. Un moment abans de treure-les de la paella afegir-hi unes branques de julivert talladetes.
Escórrer-les en un plat folrat de paper de cuina.

Servir-los amb les patates fregides a part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada