- 200 g Xocolata negre (mínim 70%)
- 210 g Farina
- 60 g Cacao pur
- 100 g Sucre morè
- 2 Ous
- 50 ml Llet
- 60 g de Mantega a temperatura ambient
- 1/2 Cullerada de llevat
- 1 Polsim de sal
- 1 Cullerada sopera de vainilla (essència)
- Sucre blanc per arrebossar
- Sucre glaç per arrebossar
RACIONS: 50 galetes aproximadament
ELABORACIÓ:
Fondre la xocolata al Bany Maria o al microones.
Batre la mantega a temperatura ambient amb el sucre morè, afegir els ous un a un, l'essència de vainilla (opcional), la sal, la xocolata fosa, el cacao en pols, la llet i la farina tamissada juntament amb el llevat a poc a poc
Quan estigui ben pastat, posar la massa damunt de paper film i fer un "rulo". Deixar-lo refredar a la nevera com a mínim una hora.
Treure el "rulo" de la nevera i tallar-lo a rodanxes i a trossos de la mateixa mida.
Un vol fetes les boletes, arrebossar-les amb el sucre glaç.
Preparar la safata de forn folrada amb paper vegetal. Posar-hi les boletes, separades ja que creixen una mica al portar llevat, i coure-les un màxim de 10 minuts.
Quan "rebenten" i deixen veure la xocolata hem de fixar-nos en la brillantor. En el moment que no brilla ja estaran llestes. Si couen més del compte la xocolata es crema i agafa mal gust.
Treure-les de la safata quan s'hagin refredat una mica, ja que calentes són molt tobes, i posar-les al damunt de la reixa de forn o algun altre estri que es tingui per que es refredin del tot i es ventilin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada