Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 18 de març del 2015

GALETES "REBENTONES"

INGREDIENTS:
  • 200 g Xocolata negre (mínim 70%)
  • 210 g Farina
  • 60 g Cacao pur
  • 100 g Sucre morè
  • 2 Ous
  • 50 ml Llet
  • 60 g de Mantega a temperatura ambient
  • 1/2 Cullerada de llevat
  • 1 Polsim de sal
  • 1 Cullerada sopera de vainilla (essència)
  • Sucre blanc per arrebossar
  • Sucre glaç per arrebossar

RACIONS:  50 galetes aproximadament

ELABORACIÓ:

Fondre la xocolata al Bany Maria o al microones.
Batre la mantega a temperatura ambient amb el sucre morè, afegir els ous un a un, l'essència de vainilla (opcional), la sal, la xocolata fosa, el cacao en pols, la llet i la farina tamissada juntament amb el llevat a poc a poc


Quan estigui ben pastat, posar la massa damunt de paper film i fer un "rulo". Deixar-lo refredar a la nevera com a mínim una hora.



Preescalfar el forn a 180 graus.

Treure el "rulo" de la nevera i tallar-lo a rodanxes i a trossos de la mateixa mida.





Arrebossar les porcions amb el sucre blanc i fer boletes.

Un vol fetes les boletes, arrebossar-les amb el sucre glaç.




Preparar la safata de forn folrada amb paper vegetal. Posar-hi les boletes, separades ja que creixen una mica al portar llevat, i coure-les un màxim de 10 minuts.

Quan  "rebenten" i deixen veure la xocolata hem de fixar-nos en la brillantor. En el moment que no brilla ja estaran llestes. Si couen més del compte la xocolata es crema i agafa mal gust.



Treure-les de la safata quan s'hagin refredat una mica, ja que calentes són molt tobes, i  posar-les al damunt de la reixa de forn o algun altre estri que es tingui per que es refredin del tot i es ventilin.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada