Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 8 de desembre del 2014

TIRAMISÚ

Imatge de Google

INGREDIENTS:


  • 250 g Formatge Mascarpone
  • 3 Ous
  • 2 Cullerades de sucre
  • 4 Tasses de cafè fort
  • Mig got de rom (el que us agradi més)
  • 18 Melindros
  • Xocolata negra (en pols o ratllada)
RACIONS:  4-6

ELABORACIÓ:

Treballar els rovells d'ou amb el sucre (blanquejar) fins que quedi gairebé de color blanc i, sense deixar de batre, afegir el formatge Mascarpone.

Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la barreja batent-les a poc a poc  i de baix a dalt.

En un bol barrejar el cafè i el rom i remullar els melindros (que no quedin xops).

En un motlle, anar alternant un capa de melindros amb una de la crema de manera que l'última capa sigui de crema.

Deixar-ho mínim un parell d'hores a la nevera i un moment abans de servir-lo ratllar o espolvorejar la xocolata.

NOTA: Jo he fet servir sucre blanc, rom de canya i xocolata en pols de la marca Valor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada