Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 11 de desembre del 2014

RISOTTO DE CEPS I ESPÀRRECS VERDS

Foto treta de Google
INGREDIENTS:

  • 400 gr d'arròs bomba (important)
  • 50 gr de Ceps secs
  • 6-8 Espàrrecs verds
  • 1 litre de brou de verdures (clica per saber com fer-lo)
  • 2 Porros
  • 30 gr de Formatge Parmesà ratllat
  • 50 gr de Mantega
  • 1 Copa de vi blanc sec
  • Oli, sal i pebre
RACIONS: 4 (Si hi ha segon plat)

ELABORACIÓ:

Aproximadament 45 minuts abans d'elaborar el plat, poseu els ceps a hidratar en un litre d'aigua calenta que després aprofitarem per fer-hi el brou.
Tallar la part blanca dels porros a trossets petits i sofregir-lo amb un raig d'oli en una cassola d'acer inoxidable. Quan el porro estigui tou, afegir els espàrrecs també tallats petitets i els ceps escorreguts i també tallats. Saltar-ho tot junt un parell de minuts.
Tirar l'arròs i remenar suaument durant 2 minuts i afegir la copa de vi blanc i sense deixar de remenar esperar que s'evapori. 
Incorporar un cullerot del brou de verdures que el tindrem fet i bullint. No deixem de remenar.
Cada cop que l'arròs es quedi sec s'hi ananirà afegint brou sense deixar de remenar. En total ha de coure 17 minuts.
Tastar-lo, ha de quedar "al dente". Apagar el foc quan encara estigui l'arròs una mica caldós.
Ara és el moment del formatge ratllat i la mantega tallada a dauets i remenar fins que quedi tot ben fos.
Rectificar de sal, si cal, i moldre-li una mica de pebre.
Servir inmediatament.

NOTA: Si voleu donar-li un toc excels només haureu de ratllar-li una mica de tòfona al moment de servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada