Tenir botigues de referència és tot un encert. T'aporten qualitat, consells, receptes i, en definitiva un valor afegit incalculable.
Aquest és el cas de Colibrí. La botiga de Castelldefels especialitzada en llegums, fruits secs de tot tipus, mels, oli, cereals, sucres, etc.
Han estrenat un bloc on pengen receptes pròpies i algunes de les persones que habitualment els visitem. Us deixo el link colibrigranel.blogspot.com
Aquestes fantàstiques galetes són d'ells.
INGREDIENTS:
- 170 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
- 75 gr de sucre morè
- 75 gr de sucre blanc
- 50 gr de sucre "moscovado"
- 1 ou
- 2 cullaredetes d'essència de vainilla
- 250 gr de farina (pot ser de força)
- 2 culleradetes de Maizena
- 1 culleradera de bicarbonat o impulsor
- 1 polsim de sal
- 135 gr de xocolata negre mínim 70% de cacao trossejat o en ll'agrimes
- 100 gr de nabius dessecats (vermells o negres)
- 75 gr de flocs de civada
ELABORACIÓ:
- Partir la xocolata a trossets petits, si no en tenim de la que ja venen en boletes.
- En un bol gros, posem la mantega a temperatura ambient -Si encara la trobem massa dura pot posar-se uns segons al microones- i la batem bé. Afegim tots els sucres i ho tornem a batre, amb ganes, fins que ens quedi una massa uniforme i cremosa.
- Incorporem l'ou i l'essència de vainilla. Batre de nou.
- Afegir la farina tamissada (important per no tenir grums), el polsim de sal i el bicarbonat o impulsor. Batre-ho fins aconseguir una massa homogènia. A mi em va millor una espàtula de fusta que les barilles.
- Ara és el moment d'afegir els nabius i els flocs de civada. Ja no valen les barilles ha d'ésser l'espàtula o, el millor de tot, les mans.
- Emboliquem la massa amb paper film i ho deixem reposar a la nevera mínim 2 hores i màxim 1 dia.
- Escalfem el forn a 180 graus.
- Fem boletes d'una mida més petita que una nou.
- A la safata del forn amb paper vegetal hi posem les boletes sense esclafar-les, deixant un espai d'aproximadament 5 cm.
- Es couen 10 minuts. No han de quedar dures ni daurades. Si les trobem massa abultades, les podem xafar un mica.
- Passats 5 minuts fora del forn, les passem a la reixeta a la fi de que es refredin completament.
NOTA:
Em consta que hi ha persones que tenen dificultats idiomàtiques, per poc frecuents, els noms d'alguns ingredients com és el cas de la CIVADA que en castellà és AVENA y els NABIUS que en castellà són els ARÁNDANOS els quals poden ser vermells o negres.
Jo he utilitzat els vermells que són més dolcets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada