Això de fer galetes és un vici.
Aquesta recepta, si no recordo malament, la vaig trobar a la revista Cuina que enllaçava el bloc La cuina de casa
Em va cridar l'atenció que les havia fet per portar-les a la feina el dia del seu aniversari i, per no copiar només la recepta, li vaig copiar també el fet.
Us deixo la recepta, perquè les coses bones s'han de compartir.
INGREDIENTS:
- 350 gr de farina
- 1 polsim de sal
- 200 gr de sucre moreno
- 1 culleradeta d'impulsor o llevat químic
- 1 culleradeta escassa d'anís verd en pols
- 115 gr de mantega
- 85 gr de mel
- 1 ou
RACIONS: 50 galetes
ELABORACIÓ:
- Preparar la mantega a textura pomada. Si es té pressa podem donar-li uns segons de microones.
- Barrejar la mantega amb el sucre i la mel.
- Quan estigui ben barrejat, afegir l'ou.
- Ara abocar la farina tamissada, la sal, el llevat i la mini culleradeta d'anís.
- Oblidar-nos de qualsevol estri i barrejar amb les mans.
- Formar boletes de 15 gr. Està molt bé respectar el pes ja que en sortiran 50 i totes iguals.
- Coure-les a 180 graus fins que s'esquerdin.
NOTA:
Jo no vaig trobar anís verd en pols, havia de comprar-me un molinet especial per moldre grans petitets. Tinc pendent comprar-lo ja que el "necessito" per moldre sèsam.
A la botiga van dir-me que podia posar-lo directament ja que no es nota pràcticament que no està molt. Tenien raó.
Com és habitual en mí, no vaig posar tot el sucre. Amb 150 gr em va semblar suficient. Si us agrada molt el dolç, respecteu la recepta.
Un vol esquerdades les galetes, s'han de treure inmediatament del forn. Ja s'enduriran a la reixeta quan es refredin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada