Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 12 de gener del 2016

COQUETA D'AMETLLES

INGREDIENTS:

  • 125 gr d'ametlla ratllada
  • 100 gr de sucre blanc o morè
  • 3 ous


RACIONS:  4 - 6



ELABORACIÓ:



Separeu els rovells de les clares.

En el bol dels rovells, afegiu el sucre i batre-ho fins blanquejar.

Un vol fet, incorporeu l'ametlla ratllada i remeneu força fins que quedi tot ben integrat. Aquí us anirà bé una espàtula de fusta o fins i tot i millor, les mans.
Preescalfeu el forn a 170 graus.

Ara és el moment de muntar les clares a punt de neu. Un cop fet, afegir-les a poc a poc a la barreja primera remenant suaument.

Prepareu un motlle petit i el folreu amb paper d'enfornar (millor que untar-lo)

Afegiu la barreja donant-li uns copets perquè es reparteixi la massa.
En 20-25 minuts queda llest.

Com sempre, una punxadeta d'escuradents ens dirà quan treure-ho del forn.  Deixar refredar i coqueta llesta.




NOTA:
Aquesta recepta la vaig escoltar per la ràdio. La quantitat de sucre que hi posaven era 125 grams. Sempre procuro treure'n i amb els 100 grams que hi he posat encara la trobo un pèl dolça.

Ho deixo a la vostra elecció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada