Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 23 de gener del 2016

GARRONS DE PORC

INGREDIENTS:

  • 2 Garrons
  • 2 Fulles de llorer
  • Julivert picadet
  • 4 Grans d'all
  • 8 Boletes de pebre negre
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge extra
  • 400 cc d'aigua
  • 100 cc de vi blanc o 20 cc de vinagre blanc suau
  • Sal i pebre

RACIONS:  2



ELABORACIÓ:

En primer lloc procurem que els garrons estiguin prou nets de la capeta de greix i comencem a escalfar el forn a 250 graus (del meu és el màxim)

Agafem els garrons i els salpebrem generosament i els col·loquem a la plata d'anar al forn, els reguem amb una cullerada d'oli cada un.

Xafem els grans d'all amb la pell i els afegim juntament amb les fulles de llorer i el julivert,

Ara ho reguem tot amb l'aigua i el vi o vinagre.


Compte amb els temps!!!
  • Cada 20-30 minuts, girar-los
  • Els primers 40 minuts els courem a 250 graus
  • Abaixem el forn a 190 graus i els deixem entre 40-50 minuts
  • Tornem a baixar la temperatura, ara a 170 graus i els courem 20-25 minuts.
  • Un vol passat tot aquest temps, apagar el forn i deixar-los uns 15 minutes més.

NOTA:
Si en voleu fer més quantitat, el temps no varia però segurament haureu d'afegir una mica més de líquid.
El vinagre, per si us ho pregunteu, té molt de sentit. L'acidesa estova i a la vegada treu fortor i el regust habitual del garró. Això per qui li agradi més suau.
Aquesta recepta me la va mig dictar la carnissera, suposo que ja comencen a estar una mica fartes de que tothom els pregunti com cuinar les viandes i em va dir "a internet en trobaràs moltes" La veritat és que en vaig trobar una de molt semblant. Ara també hi haurà la meva.
Està tot inventat!
Per acabar, un garró és un "codillo"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada