- 175 gr Xocolata negra 70% de cacau
- 175 gr Mantega
- 225 gr Sucre
- 150 gr Farina
- 1 Sobre de llevat
- 6 Ous
- 2 Taronges
COBERTURA:
- 125 ml Nata líquida o Double Cream
- 225 gr de xocolata negre (no cal tan forta)
- 2 Cullaredetes de Cointreau (opcional)
- 1 Tallet de mig cm de mantega
ELABORACIÓ:
Posar la xocolata a desfer al Bany Maria o, per ser més exactes al vapor. El recipient on es posa la xocolata no ha de tocar el de l'aigua.
Un vol desfeta, retirar-la i reservar.
Ratllar la pell de les dues taronges.
En un bol gran posar-hi el sucre i la mantega textura pomada, jo la poso al microones, i batre-ho amb energia fins blanquejar.
Ara és el moment d'afegir lentament els rovells d'ou (les clares les reservem en un altre bol) i seguir batent.
Quan estigui ben fi, afegir la xocolata i la ratlladura de la pell de les taronges. Si no heu de fer servir el Cointreau, tirar un bon raig de suc de taronja. Batre-ho bé.
Per acabar, incorporar la farina barrejada amb tot el sobre de llevat, tamissada i de cop. Torna a batre fins que quedi tot ben incorporat i ben fi.
Abocar-ho tot al motlle triat prèviament untat amb oli o una mica de mantega per poder desmuntar el pastís fàcilment.
El courem 30-40 minuts a 170 graus. Recordar punxar el pastís de tant en tant ja que cada forn és un món.
Un vol fet s'ha de deixar refredar abans de desmotllar-lo.
Quan estigui fred, s'ha de girar del revés damunt paper d'alumini, així la part que quedarà a dalt serà perfectament plana.
Podem aprofitar els recipients que hem utilitzat pel Bany Maria (vapor) i hi posarem, la xocolata, la nata líquida amb la mantega o Double Cream. Remenar fins que quedi tot lligat. Retirar i deixar reposar uns minuts. Amb una cullera sopera cobrir tot el pastís de xocolata deixant que regalimi pels costats.
Deixar refredar i assecar . Decorar amb tot el que la imaginació us deixi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada