Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 8 de desembre del 2016

MAGDALENES DE LLIMONA

INGREDIENTS:

  • 210 g de sucre
  • 4 Ous grossos
  • 210 g de farina
  • 175 g de mantega
  • 1 Sobre de llevat en pols
  • 1 Llimona
  • Sucre glas

RACIONS:  18 peces

ELABORACIÓ:

En un bol gran batre els ous i el sucre amb una batedora de varilles. S'ha de batre amb intensitat fins que la barreja resulti ben cremosa i de color groguenc. És molt important batre-ho molt ja que d'això depèn que quedin esponjoses.

Ara és el moment d'incorporar la mantega. Cal que estigui textura pomada. Si no l'hem tret de la nevera ho podem aconseguir escalfant-la una mica al microones. Afegir, també, la pell de la llimona ratllada i el suc. Si la llimona és molt grossa, amb la meitat del suc en tindrem prou. Batre-ho fins que quedi homogeni.

A la farina li afegim el sobre de llevat i amb l'ajuda d'un colador la tamissarem i l'afegirem en dos o tres cops. Si es fa a poc a poc els ingredients es barrejen millor i no queda cap grum.

Posem a preescalfar el forn a 190 graus.

Agafem els motlles triats i els omplim de la massa deixant-los una mica lliures ja que les magdalenes han de pujar i no ens interessa que sobresurtin pels costats.

Si els motlles són de paper, heu de col·locar-los dins d'un suport a fi de que no es tombin.

Calcular que en uns 20 minuts estaran fetes. Tot dependrà del forn de cadascú.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada