- 5 ous
- 250 gr de farina
- 200 gr de sucre
- 1 polsim de sal
- 2 cullerades de postre de llevat
- 60 ml de llet
- 40 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 pell de llimona ratllada
- 1 raig de suc de la llimona
- Sucre glass per decorar
- Mantega per untar el motlle
Per motlle de 24-25 cm de diàmetre o rectangular
ELABORACIÓ:
Començar per escalfar el forn a 175 graus a dalt i a baix.
Separar les clares dels rovells en dos bols. El dels rovells cal que sigui més gran.
Posar la meitat del sucre en cada bol.
BOL DELS ROVELLS:
Tenim els rovells i la meitat del sucre. Ara afegir la llet, l'oli i la llimona (pell i suc). Batre-ho amb les varilles elèctriques fins que veiem que escuma.
Tamissar la farina barrejada amb el llevat i tornar a batre fins que tots els ingredients quedin ben integrats.
BOL DE LES CLARES:
Tenim les clares i la meitat del sucre. Ara afegir el polsim de sal i comença a batre fins que ens quedi un merengo fort.
Ara és el moment d'incorporar les clares al bol de la massa. Ho farem a poc a poc i amb moviments suaus.
Col·locar el motlle a mitja alçada del for i calculem entre 35-40 minuts i, com sempre, comprovar punxant.
Si es rebenta o no queda prou bonic, cap problema. Es desmotlla del revés (estarà perfecte) i es decora per la part bonica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada