Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dilluns, 23 de gener del 2017

Pa de pessic clàssic

INGREDIENTS:

  • 5 ous
  • 250 gr de farina
  • 200 gr de sucre
  • 1 polsim de sal
  • 2 cullerades de postre de llevat
  • 60 ml de llet
  • 40 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 pell de llimona ratllada
  • 1 raig de suc de la llimona
  • Sucre glass per decorar
  • Mantega per untar el motlle

Per motlle de 24-25 cm de diàmetre o rectangular

ELABORACIÓ:

Començar per escalfar el forn a 175 graus a dalt i a baix.
Separar les clares dels rovells en dos bols. El dels rovells cal que sigui més gran.
Posar la meitat del sucre en cada bol.

BOL DELS ROVELLS: 
Tenim els rovells i la meitat del sucre. Ara afegir la llet, l'oli i la llimona (pell i suc). Batre-ho amb les varilles elèctriques fins que veiem que escuma.
Tamissar la farina barrejada amb el llevat i tornar a batre fins que tots els ingredients quedin ben integrats.


BOL DE LES CLARES:
Tenim les clares i la meitat del sucre.  Ara afegir el polsim de sal i comença a batre fins que ens quedi un merengo fort.

Ara és el moment d'incorporar les clares al bol de la massa. Ho farem a poc a poc i amb moviments suaus.


Folrar el motlle amb paper d'enformar i engreixar-lo amb mantega i abocar la barreja.

Col·locar el motlle a mitja alçada del for i calculem entre 35-40 minuts i, com sempre, comprovar punxant.

Si es rebenta o no queda prou bonic, cap problema. Es desmotlla del revés (estarà perfecte) i es decora per la part bonica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada