Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 9 de febrer del 2017

TATIN (A la meva manera)

INGREDIENTS:

6-8 Pomes (Golden o Reineta)
1 Pasta de full
Sucre
Canyella
Mantega
Caramel líquid

RACIONS:  6


ELABORACIÓ:

Untar el motlle amb caramel líquid. Jo n'he comprat una ampolla però podeu fer-lo. Serà més bó.

Pelar i tallar les pomes a quarts o meitats. Col·locar-les en el motlle sense deixar cap espai buit i tenint en compte que minven.

Damunt de les pomes espolvorejar el sucre i la canyella.
Un cop fet, posar petits trossets de mantega. Si us agrada, també és el moment d'afegir unes gotes de conyac damunt de cada poma.

Introduïr al forn uns 20-30 minuts a 200 ºC  a la part baixa del forn.
Retirar, deixar refredar una mica i col·locar, cobrint bé el motlle, la pasta de full. Si la làmina és quadrada i el motlle rodó, tallar les quatre cantonades.

Empènyer la pasta de full cap a dins del motlle fins que quedi prou segellada.

Punxar-la amb una forquilla perquè no s'infli la pasta.

Tornar-ho al forn i deixar-lo coure a 180 ºC uns 30 minuts. De vegades no cal tanta estona, de fet si la pasta de full està torradeta ja es pot treure.

Deixar-la reposar uns 10-15 minuts fora del forn i donar-li l volta com si fos una truita. No esperar més ja que el sucre quedaria solidificat.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada