Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 16 d’agost del 2017

PEBROTS GROCS FARCITS

INGREDIENTS:
  • 4 Pebrots grocs
  • 500 gr de carn picada de porc
  • 1 ceba grossa
  • 3 tassetes d'arròs
  • Sal i pebre
  • Oli d'Oliva Verge Extra
  • Salsa All i Oli per acompanyar

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

En una paella sofregir la ceba ben petita.

A mig sofregir, incorporar la carn picada salpebrada i amb les herbes o espècies que us agradin. Remenar.  

Quan estigui tot cuit, hi posarem l'arròs i el courem durant 7-8minuts a foc lent. Retirar la paella del foc.



Rentar els pebrots i tallar-los per dalt de manera que quedi una tapa. Treure el cor i passar-los per aigua a la fi de treure alguna llavor i deixar-los escòrrer cap per avall.

Omplir els pebrots amb la farça de manera que quedi aproximadament 1 centímetre per poder-los tapar i els posarem en una plata d'anar al forn o una cassola de fang de manera que ens quedin bén drets, ruixats amb una mica d'OOVE.
Estaran cuits en 35-40 minuts a 200 graus.


NOTA:  

Si veieu que es torren massa, tapeu-los amb paper de forn o d'alumini.


Si us sobra farciment, a la mateixa paella afegiu aigua i teniu un platet d'arròs per un altre moment



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada