Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 27 d’agost del 2017

PASTÍS DE FORMATGE "LA VIÑA"

Aquesta és la recepta del mític pastís de formatge crema del bar "La Viña" de Donostia.
Cada dia, un munt de gent fa cua a "La Viña" per compar-lo, per no dir la quantitat d'encarrecs que reben.
Sorprèn per la senzilla elaboració que té.

INGREDIENTS:
  • 1 Kg de formatge tipus Philadelphia
  • 500 cc de nata de muntar d'un 35% de matèria grassa
  • 350 gr de sucre
  • 5 ous mitjans
  • 35 gr de Maizena

RACIONS:  10 completes


ELABORACIÓ:

Ens fa falta un recipient gran ateses les quantitats que hem de trebllar.

Posar el sucre i els ous i batre fins que quedi una bona crema. Quan ja ho tenim, afegim les tarrines de formatge, la nata i la Maizena. 

Batre-ho amb suavitat perquè no ens quedi massa líquid (ho és)

Un cop fet, ho aboquem en un motlle desmuntable de 25-26 c de diàmetre i enfornem a 200 ºC durant 50 minuts.
Deixar-lo refredar dins del forn amb la porta mig oberta.
Posar-la a la nevera un mínim de 5h
Dura bastants dies refrigerat.

NOTA:
Dins del forn sembla que hagi de vessar, però no.
Si es torra massa de dalt, tapar-la amb un paper de forn o alumini.
Pot decorar-se amb sucre glas o posar-li una melmeda. A mí m'agrada sense res.
Només té una pega, la quantitat de calories que té. No es pot tenit tot :)

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada