Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimecres, 23 d’agost del 2017

"TATIN" D'ALBERGÍNIA AL PESTO

Que les germanes Tatin ho vàren encertar gràcies a una errada, tothom ho sap. El seu pastís de poma és una icona a França i molt apreciat arrèu.

Ara farem un encert, sense haver d'errar, amb una versió d'alberginia. Boníssima.


INGREDIENTS:
  •  4-5 albergínies grossetes
  • Pinyons
  • 1 paquet de pasta de full
  • Salsa pesto aquí

RACIONS:  4-6

ELABORACIÓ:

Primer de tot rentarem i tallarem les albergínies,. d'una mida aproximada d'1 centímetre.
Salarem les rodanxes i les posarem en una escorredora, perquè suin, durant 30-40 minuts.
Agafarem paper de cuina o un drap i les assecarem.

Escalfar el forn a 200 ºC

A la safata del forn li posarem un full de paper d'enfornar, el "pintarem" amb oli d'oliva.i hi posarem les rodanxes d'albergínia (jo no les salo perquè ja en tinc prou amb el que queda de la suada) i les courem fins que estiguin toves.

Amb un pinzell, pintarem el motlle amb una capa fina de salsa pesto i li tirarem un grapat de pinyons ben escampats.  A continuació una capa ben apretada d'albergínia i pintar-les amb una mica de pesto i pinyons. Anar repetint l'operació fins que s'acabin les albergínies. No cal que estigui ple fins a dalt, ja anireu decidint en cada ocasió si us agrada amb més o menys albergínies.

Baixem el forn a 180 ºC

Agafem la pasta de full. Tingueu present si l'heu comprada rodona o quadrada, en funció del motlle que tingueu. Jo aposto pel rodó, només per l'estètica Tatin.

Cobrim el motlle amb la pasta de full. Molts cops s'ha de retallar, però sempre pensant que ha de quedar el motlle ben tapat. Fer foradets amb una forquilla.

Tornem a enfornar fins que la pasta estigui cuita i dauradeta.

La tombarem amb un plat,  com si fos una truita i a gaudir.


NOTES:
La salsa pesto la compro feta i fresca.
Amb albergínies blanques queda el pastís més suau


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada