Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 18 d’octubre del 2019

COCA DE PINYA





INGREDIENTS:
  • 1 llauna de pinya
  • 3 ous sencers
  • 120 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 2 culleradetes de llevat
  • 6 cullerades del suc de la pinya
  • Caramel 
RACIONS:    8

ELABORACIÓ:

Necessitem un motlle dels plans.

Primer de tot pintarem el motlle amb el caramel i li posarem tantes rodanxes senceres de pinya com hi càpiguen.

En un bol batrem els ous i el sucre fins que gairebé dobli el volum o quedi blanquejat. Afegir les 6 cullerades de suc de pinya.

Tamissem la farina amb el llevat i l’afegim. S’ha de barrejar amb espàtula, queda millor que amb les varilles.

Forn a 170 ºC  entre 25-30 minuts. Punxar amb un escuradents per saber si està a punt.

Un cop tret del forn el “regarem”amb unes cullerades de suc de pinya.
Abans de que es refredi del tot, girar-lo com una truita per desmotllar.

Esperar que estigui ben fred per degustar-lo.