Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dissabte, 11 de gener del 2020

CREMA DE COLIFLOR



INGREDIENTS
1 Coliflor mitjana
1 Porro
1 Ceba de Figueres gran
1 Got de llet Semidesnatada
Caldo de pollastre (natural, de marca o pastilla)
Sal, pebre i rajolí de vinagre
Oli Oliva Verge Extra

RACIONS:  4

ELABORACIÓ:

Tallar la ceba en juliana i el porro petit.
En una olla amb un raig d’oli sofregir la ceba i el porro fins que comenci a enrossir.
A continuació afegirem la coliflor neta i tallada a “arbrets” petits i li farem un rajolinet de vinagre. Remenar bé.
Ho cobrirem tot amb el caldo triat i la llet.
Salpebrar al gust i deixar bullir uns 30-40 minuts, vigilant que que sempre tingui líquid suficient.
Triturar i rectificar de sal.
Si ens queda massa espès afegir aigua o caldo calents.

OPCIONS:

Tant es pot afegir mantega com formatge. També es pot prescindir a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada