Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 31 de març del 2020

BANANA BRAD (pa o coc de plàtan)

La proposta d’avui acompanyada de xocolata en versió gelat, desfeta, etc és tot un pecat.

INGREDIENTS:


225 g farina
100 g sucre
1 ou
75 ml oli oliva
65 g nous (a gust)
3 plàtans madurs
1 polsim de sal
1 culleradeta de llevat
1 culleradeta d’essència de vainila (opcional)
1 cullaradeta de canyella (al gust)


RACIONS: 6-8  🤔


PREPARACIÓ:


  1. Xafar els plàtans amb una forquilla fins que quedi textura de puré i reservar.
  2. En un bol grandet barrejar tots els ingredients mullats (ou, oli, vainilla) amb el sucre i batre-ho bé fins que quedi fi i hagi augmentat el volum.
  3. En un altre bol, barrejar els elements secs (farina, llevat i canyella)
  4. Incorporar-los, tamissats, al primer bol. S’haurà de treballar amb les mans ja que la textura serà molt espessa. La farina ha de quedar ben integrada i no notar cap grum.
  5. Incorporar el puré de plàtan i les nous trossejades. Això ja es podrà barrejar amb una espàtula si no es volen fer servir les mans.
  6. Forn a 180 ºC aproximadament 20’ i l’escuradents no ha de sortir del tot sec.
Deixar refredar del tot damunt d’una reixeta i a gaudir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada