Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

diumenge, 26 d’abril del 2020

MAGDALENES

M’he decantat per les clàssiques, sense floritures ni decoracions. Les magdalenes típiques de forner, són les que més m’agraden.

🍡 La mesura és fàcil, els 3 ous sense closca manen amb el seu pes, he agafat un promig de 200g per arrodonir la recepta, tot i que els que he utilitzat pesaven 186 g.


INGREDIENTS:

  • 3 ous
  • 200 g d’oli d’oliva verge extra
  • 200 g de sucre moré (blanc si us agrada més)
  • 200 g de farina tamissada
  • 12 g de llevat en pols
  • Pell ratllada d’una llimona
  • Pell d’una taronja

RACIONS: 12-14 unitats

PREPARACIÓ:

  1. Començar posant l’oli en un cassó al foc amb la pell de la taronja. Compte en no tallar part blanca que fa amargor. Deixar-lo fregir 4 minuts, retirar la pell de taronja i esperar que es refredi completament. Quedarà l’oli aromatitzat.
  2. Posar els ous en un recipient gran i batre’ls sols amb les varilles fins que facin escuma.  Afegir el sucre en forma de pluja sense deixar de batre, durant 6-8 minuts. Ha d’estar completament fos i blanquejat (al ser sucre moreno no es veurà gaire).
  3. Afegir la ratlladura de la llimona i l’oli, que ha d’estar fred i batre 2 minuts més.
  4. Afegir el llevat i la farina tamissada en 3 cops per batre-la millor. No s’ha de batre gaire estona, només fins que es vegi integrat.
  5. Omplir els motlles o papers un màxim de 2/3 de la seva capacitat.
  6. Si volem que quedin una crosta cruixent, espolvorejar sucre per damunt.
  7. Forn preescalfat a 220ºC ⬆️⬇️  A l’introduir les magdalenes, abaixar la temperatura a 170ºC i deixar-les 15-20 minuts en funció del forn.
  8. Deixar-les refredar damunt d’una reixeta.
Repetireu 😋

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada