Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dimarts, 21 d’abril del 2020

TRENA D’HORTALISSES

INGREDIENTS:
  • Làmina quadrada de pasta de full
  • Mig carbassó
  • 1 Tomàquet madur
  • 1 Porro petit
  • Mitja ceba dolça
  • Mozzarela fresca
  • 1 Ou
  • Sal, pebre i orenga
RACIONS: 4

PREPARACIÓ:

     
  1. Preescalfar el forn a 180ºC
  2. Estirar una mica la làmina amb un corrò o amb les mans amb cura de no trencar-la.  El paper que l’embolica servirà de base per la safata i per mesurar on posar els ingredients.
  3. Deixar un quart de la pasta per banda i només omplir la meitat que queda al mig.
  4. Rodanxes primetes de carbassó, rodanxes de tomàquet, sal i orenga a gust, porro (només part blanca), ceba tallada a pluma primeta, sal, pebre i raig d’oli.  Acabar amb les rodanxes de mozzarela.
  5. Tallar els costat lliures en laminetes d’un 2 centímetres i començar a tapar la farsa amb una tira de cada costat, un mica en diagonal.
  6. Batre l’ou amb una mica de sal i amb un pinzell, pintar tota la pasta de full.
  7. Enfornar 15-20 minuts, fins que estigui daurat.
NOTA: Jo l’he tingut 15’ i després l’he deixat 5’ amb el forn apagat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada