Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

dijous, 30 d’abril del 2020

MANDONGULLES DE POLLASTRE

INGREDIENTS:

  • 500 g de carn de pollastre picada 
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 pastanaga 
  • 2 grans d’all
  • 1 cullerada de farina
  • 1 got de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

PREPARACIÓ:

Acostumo, si puc, a fer les preparacions alhora. En cas de ser impossible, començar sempre per la que necessita més temps de cocció que, en aquest cas és la salsa.
Les mandonguilles, no explico com és fan ja que només varia la carn. En el meu cas trobar carnisseria que et piquin pollastre no és fàcil,  en canvi en tinc una que les venen preparades molt bones.
Cadascú que faci el que pugui 😀

SALSA:
  1. Picar la ceba, la pastanaga i l’all ben petit
  2. En una paella o cassola baixa, afegir l’oli i sofregir a foc lent fins que agafin color.
  3. Tirar la cullerada de farina remenant perquè no es cremi.
  4. Ara, el got de vi blanc i deixar evaporar l’alcohol.
  5. Deixar coure a foc lent 20-25 minuts, controlant que no s’agafi
  6. Si falta líquid es pot afegir aigua o brou,  vigilant que no quedi aigualit.
  7.  Rectificar de sal i triturar ben fi.
MANDONGUILLES:
  1. En una paella amb un bon raig d’oli, segellar les mandonguilles. Han de quedar rosses però no gaire cuites.
  2. Anar-les posant en un plat amb paper per retirar l’excés d’oli.
FINAL:

A la cassola, abocarem la salsa i quan estigui calenta, les mandonguilles.
Es deixarà coure 10 minuts a foc suau, movent la cassola per ajuntar els sabors.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada