Poema

... ser catalans per menjar bon pa amb tomàquet amb un raig d'oli discret i un pols de sal si fa falta; pa de pagès si pot ser que és més saborós que els altres i tomàquet ben madur, però que no ho sigui massa.
... i bons amics a la taula per compartir el que mengem i fer petar la xerrada, que conversar amb els amics sempre sol despertar gana i el menjar, si és compartit, resulta més saludable...
Miquel Martí i Pol

divendres, 1 de maig del 2020

VICHYSSOISE

Potser la crema francesa més internacional de totes. Admet les variants que es vulguin fer, la que proposo és amb aigua i crema de llet perquè no tenia llet evaporada.
Personalment amb brou de pollastre trobo que perd essència i és afegir-li un gust que no m’hi agrada.



INGREDIENTS:

  • 500 g de porro (només part blanca)
  • 500 g de patata
  • 200 g de ceba tendra o dolça
  • 200 cc de nata líquida o llet evaporada
  • 1 litre d’aigua mineral
  • 40 g de mantega
  • Sal i pebre blanc

PREPARACIÓ:
  1. Rentar perfectament el porro, acostuma a tenir terra i tallar a juliana. Fer el mateix amb la ceba.
  2. Olla o cassola al foc amb la mantega i afegir les hortalisses.  Coure a foc lent, remenar sovint i procurar que no agafin color.
  3. Tallar les patates trencant-les perquè deixin anar el midó.
  4. Salpebrar al gust
  5. Incorporar el litre d’aigua i deixar bullir aproximadament 20 minuts.
  6. Triturar en calent i si es vol la crema molt fina, colar-la. És possible que el porro deixi algun filet de fibra.
  7. Un cop trobada la textura, afegir la nata o llet evaporada remenar per homogeneitzar la crema.
  8. Rectificar de sal

NOTA: Si es troba massa espessa només cal afegir aigua o més làctic, al gust de cadascú

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada