Personalment amb brou de pollastre trobo que perd essència i és afegir-li un gust que no m’hi agrada.
INGREDIENTS:
- 500 g de porro (només part blanca)
- 500 g de patata
- 200 g de ceba tendra o dolça
- 200 cc de nata líquida o llet evaporada
- 1 litre d’aigua mineral
- 40 g de mantega
- Sal i pebre blanc
PREPARACIÓ:
- Rentar perfectament el porro, acostuma a tenir terra i tallar a juliana. Fer el mateix amb la ceba.
- Olla o cassola al foc amb la mantega i afegir les hortalisses. Coure a foc lent, remenar sovint i procurar que no agafin color.
- Tallar les patates trencant-les perquè deixin anar el midó.
- Salpebrar al gust
- Incorporar el litre d’aigua i deixar bullir aproximadament 20 minuts.
- Triturar en calent i si es vol la crema molt fina, colar-la. És possible que el porro deixi algun filet de fibra.
- Un cop trobada la textura, afegir la nata o llet evaporada remenar per homogeneitzar la crema.
- Rectificar de sal
NOTA: Si es troba massa espessa només cal afegir aigua o més làctic, al gust de cadascú
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada